Filtreler
Erişime Açık

TÜRK VE DÜNYA MUTFAKLARINDA TATLI TABAĞI TERCİHLERİ: İSTANBUL RESTORANLARI ÖRNEĞİ

Esma Zeynep Kara

Lezzet algısında yemeğin ağza alındığı anda dilde hissedilen tadı kadar görüntüsü, kokusu, yapısı gibi pek çok değişken de etkili olmaktadır. Bu sebeple yemeğin yanında sunulan her bir öğe algıyı etkilediği bilinerek özenle seçilmektedir. Renk, şekil, boyut gibi görsel öğeler ile, diğer duyusal öğeleri de içinde barındıran yiyecekler daha fazla ilgi çekerek tercih edilmektedir. Bunun bilincinde olan günümüz restoranları ve bu restoranların mutfaklarını yöneten şefler, artık yemeği farklı yönlerini ön plana çıkararak sunmakta, yaratıcılıklarını kullanarak yemek 0sunumlarını geliştirmektedirler. ...Daha fazlası

Erişime Açık

Airbnb Kullanıcılarının “Hayal Kırıklığı” Üzerine Bir Araştırma

Derya Demirdelen Alrawadıeh

Airbnb; gerek arz gerekse talep açısından hızla büyüyen bir alternatif konaklama sektörü olarak ortaya çıkmıştır. Airbnb ile ilgili bu hızlı yükseliş, kullanıcıların deneyimlerini araştırmayı gerekli kılmaktadır. Alanyazında konaklama işletmelerine yönelik misafir şikâyetleri üzerine yapılan araştırmalara karşın; Airbnb kullanıcılarının şikâyetleri üzerine hem ulusal hem de uluslararası alanyazında yeterince araştırma yapılmamıştır. Bu anlamda, çalışmanın amacı İstanbul’daki Airbnb kullanıcılarının şikâyetlerini incelemektir. Bu amaçla “Inside Airbnb” veri tabanından alınan 580 olumsuz görüş, ...Daha fazlası

Erişime Açık

İSTANBUL'UN TARİHİ BÖLGELERİNDE BULUNAN RESTORANLARIN GASTRONOMİ TURİZM BAĞLAMINDA TURİST DEĞERLENDİRMELERİ TOURIST EVALUATIONS OF RESTAURANTS LOCATED IN HISTORICAL REGIONS OF ISTANBUL IN THE CONTEXT OF GASTRONOMY TOURISM

İsmet Kutay Sırıklı

Gastronomi turizm faaliyetleri tüm dünyada önemli bir kavram haline gelmiştir. Akademik çalışmalar bu bağlamda, turist eğilimlerini anlamlandırmaya, destinasyonun olanaklarını ve potansiyellerini boyutlandırmaya çalışmaktadır. Günümüzde turist eğilimleri, yemeğe ve yemek kültürünü önceliği haline getiren, gezerken yiyen veya yemek için gezen bir noktaya geldiği söylenebilir. Dolayısıyla turistlerin seyahatlerindeki memnuiyeti, yiyecek içecek işletmelerinin kalitesiyle doğrudan ilişkili hale gelmiştir. Bu çalışma İstanbul’un tarihi ve popüler bölgeleri olan Karaköy ve Fatih bölgesinde bulunan r ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms