Filtreler
Erişime Açık

TÜRK LOKUMUNUN KÜLTÜREL MİRAS VE GASTRONOMİK DEĞER OLARAK ÖNEMİ

Nuray Altuntaş

Türk lokumu Anadolu coğrafyasında davetlerin, bayramların ve çeşitli törenlerin vazgeçilmez ikramlarından biri olmuştur. Geleneksel Türk tatlıları içerisinde yer alan lokum esas olarak şeker, nişasta, su, asit bileşenleriyle hazırlanmaktadır. Gerektiğinde içerisine fıstık, kaymak, kuru meyve ve benzeri çeşni maddeleri de eklenerek çeşitlendirilmektedir. İstenilen kıvam sağlanıncaya kadar pişirilmekte ve ardından mermer tezgâh üzerinde soğutularak çeşitli şekillerde kesilmektedir. Lokum, dünya çapında tanınan Türkiye’ye özgü bir şekerlemedir. Tarihçesi 14. yüzyıla kadar uzanmakla birlikte 18.yü ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms