Filtreler
Erişime Açık

GASTRONOMİK BİR DEĞER OLAN MISIR (ZEA MAYS L.)’IN STRES ALTINDA MİKROTÜBÜL HÜCRE İSKELETİ DAVRANIŞI

Emre Köseoğlu

Zea mays L. bitkisinin kökleri sırasıyla 50, 100, 300, 500 mM NaCI ile muamele edilmiş tuz stresine maruz bırakılan mısır bitkisinin 1,5 cm olan kökleri fikse edildi ve % 70 alkolde saklandı. Daha sonra % 70 alkoldeki mısır köklerine kesit alınabilmesi için parafin yöntemi uygulandı ve 3-4 μm boyutunda kesitler elde edildi. Elde edilen kesitlere DAPI (4-6-diamidino-2-fenilindol) boyama yöntemi uygulandı. Floresan mikroskobunda 365 nm dalga boyunda incelenen 50, 100, 300, 500 mM NaCI ile muamele edilen mısır kök doku hücrelerinde kromatin yogunlaşması, şekilleri bozulan nukleuslar ve sitoplazma ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms