Filtreler
Filtreler
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
Erişime Açık

YABANCI SEYYAHLARIN TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ İLE İLGİLİ VERDİĞİ BİLGİLERİN KARŞILAŞTIRMALI İNCELENMESİ

Emrah Özaltın

Türk mutfağı hakkında geniş çaplı bilgiye ulaşılabilmesi açısından yerli kaynakların yanında yabancı kaynakların incelenmesi de büyük önem arz etmektedir. Türk mutfağı hakkındaki en önemli kaynaklardan birisi de seyahatnamelerdir. Çalışmada Türk mutfağı hakkında yabancı seyyahların perspektifinden bilgi edinilmesi amaçlanmış, bu sebeple seyahatnameler incelenmiştir. Çalışmada; Jean Henri Abdolonyme Ubucini’nin “1855’de Türkiye”, Joseph de Tournefort’un “Tournefort Seyahatnamesi”, Petır Mateev’in “Osmanlı Topraklarından Anılar”, Jean-Baptiste Tavernier’in “Tavernier Seyahatnamesi” ve “XVII. Ası ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms