Filtreler
Filtreler
Bulunan: 1 Adet 0.002 sn
BM Sürdürülebilir Kalkınma [1]
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yazar [1]
Tür [1]
Yayın Yılı [1]
Dil [1]
Erişime Açık

Geleneksel gıda olarak kefir tüketiminin diyabetik bireylerde vücut kompozisyonuna etkisinin incelenmesi

Esra Mutlu

Geleneksel besinler ve probiyotik gıda olarak kefirin insan sağlığı üzerine olumlu etkilerini ortaya koyan birçok çalışma bulunsa da tam olarak mekanizması açıklanamamaktadır. Besinler veya takviyeler yoluyla alınan probiyotiklerin pek çok metabolik hastalıktan korunmada etkili oldukları bilimsel çalışmalarla ortaya konulmuştur. Probiyotiklerce zengin besin maddeleri arasında yaygın olanlar süt, süt ürünleri ve fermente ürünlerdir. Geleneksel olarak ülkemizde sıklıkla tüketilen fermente ürünlerden birisi de kefirdir. Kefir; inek, koyun, keçi ve kısrak sütüne kefir kültürü eklenmesi ile elde ed ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms