Filtreler
Erişime Açık

GASTRONOMİ SEKTÖRÜ AÇISINDAN YEŞİL RESTORAN HAREKETİ

Didem Enderoğlu

Son yıllarda gastronomi sektörünü etkileyen başlıca akımlardan biri de kuşkusuz” yeşil restoran hareketi” dir. Hem dünyada hem de Türkiye’de denenen bu hareketin giderek yaygınlaştığı görülmektedir. Bu hareketin organik tarım, yavaş yeme vb. akımlarla karıştırıldığı da görülmektedir. Gerçekte ise, kendine özgü bir yaklaşımdır ve başlıca tipik özellikleri; enerji tasarrufu, su verimliliği sağlamak, atık azaltma ve geri dönüşüme destek, sürdürülebilir yapı malzemeleri kullanımı ve sürdürülebilir dayanıklı ürünler kullanmak, sürdürülebilir gıda, kimyasal ve kirlilik azalımı, yeniden kullanılabili ...Daha fazlası

Erişime Açık

ANTİK BUĞDAYLARIN TARIM VE GASTRONOMİ AÇISINDAN ÖNEMİ

Elmas Yılmaz

Son yıllarda; siyez (Triticum monococcum), emmer(Triticum dicoccum) ve spelta (Triticum spelta) gibi antik buğdaylara duyulan ilginin arttığı görülmektedir. Bu ilgi hem sağlıklı beslenme hem de tarımsal üretim açısından geçerlidir. Bu çalışma bu ilginin ne kadar gerçekçi olduğunun ortaya konulması amacı ile yapılmıştır. Bu amaçla; modern veya yaygın ve başlıca antik buğday türleri hakkındaki kitap, makale, tez niteliğindeki bilimsel yayınlar gözden geçirilmiş ve araştırmanın hipotezi açısından değerlendirilmiştir. Antik buğdaylara tarımsal açıdan duyulan ilginin başlıca nedenleri; zor ekolojik ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms