Filtreler
Filtreler
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
BM Sürdürülebilir Kalkınma [1]
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Veritabanları [1]
Yazar [1]
Tür [1]
Konu Başlıkları [4]
Yayın Yılı [1]
Dil [1]
Erişime Açık

Kokumi tat algısı üzerine bir değerlendirme

Nuray Altuntaş

Amaç: Japonca br kelme olan kokum, “zengn tat” veya “lezzetl” anlamına gelmektedr. Altıncı tat olarak adlandırılsa da genel olarak lezzet arttırıcı özellk göstermektedr. 1980'lerde kokum bleşklern Japon br şrket zole etmştr. Tanımlanablr br etkye sahp olmasına rağmen, kokumnn belrsz br tanımı vardır. Tat bleşen olarak, blm adamlarının tek br molekülle elde edlmedğ çn, tam olarak tespt etmekte zorlandıkları br bleşendr. Fermente gıdalarda doğal olarak bulunan glutaml pepttler tarafından aktve edlmektedr. Ayrıca bra, ekmek ve tavuk çorbası gb yyeceklerde de doğal olarak ortaya çıkablr. Yenlklere ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms