Filtreler
Erişime Açık

ARTİSAN GIDALAR VE ARTİSAN GIDALARIN SINIFLANDIRILMASI

Fatma Nur Şen Negizözen

Artisan gıdalar konu başlığı altında incelenen geleneksel ürünlerin, günlük beslenmede temel gıdaları oluşturdukları anlaşılmış ve gıda türlerine bağlı biçimde gruplandırılarak, detaylı şekilde sınıflandırılmıştır. Türk mutfak kültürünün Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan tarihsel yolculuğunda; farklı ulusların kültürlerini etkilediği, farklı kültür ve coğrafyaların mutfak değerleriyle sentezlenerek yükseldiği anlaşılmaktadır. Daha önce yapılan birçok akademik çalışmada, geleneksel Türk mutfak kültürünün geçmişten günümüze dek uzanan örnekleri, değişik yönleriyle ele alınarak araştırıldığı bilinm ...Daha fazlası

Erişime Açık

PANDEMİ SÜRECİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR PAZARLAMA: UNITED COLORS OF BENETTON MARKA İNCELEMESİ

Arzu Toğuşlu Kızbaz

Üzerinde yaşadığımız dünyanın tüm insanlığa yetecek kaynağa sahip olmaması ve bu kaynakları gelecek nesilleri düşünerek tüketme bilincinde olmak sürdürülebilirliğin temel konusudur. Küresel anlamda çeşitli konferansların, zirvelerin ve anlaşmaların konusu olan sürdürülebilirlik; sosyal, çevresel ve ekonomik olmak üzere üç kavram etrafında şekillenmiştir. Bu çalışmada sürdürülebilirliğin daha çok çevresel boyutu ele alınacaktır. Çünkü çevre sorunları insan merkezli bir yaşam anlayışı sonucunda ortaya çıkmıştır ve bu sorunlar yine ancak insanların sahip olduğu bilinç ve aldığı önlemler sayesinde ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms