Filtreler
Erişime Açık

The effect of kefir consumption on the lipid profile for individuals with normal and dyslipidemic properties: a randomized controlled trial O efeito do consumo de kefir no perfil lipídico em indivíduos com propriedades normais e dislipidêmicas: um ensaio clínico randomizado

Bahattin Arslan

Objective This research was conducted as a prospective, self-controlled, eight-week clinical trial to investigate the effect of kefir consumption on the lipid profile of individuals with normal and dyslipidemic properties. Methods Kefir microorganisms given to volunteer subjects were determined using classical microbial count methods and qReal-Time Polymerase Chain Reaction. The study was carried out with 23 volunteer hospital health personnel between the ages of 20 and 55 who met the research criteria and did not have any health problems. The volunteers regularly consumed kefir on an empty st ...Daha fazlası

Erişime Açık

KEFİR TÜKETİMİNİN NORMAL VE DİSLİPİDEMİK ÖZELLİKLERGÖSTEREN BİREYLERDE LİPİT PROFİLİ ÜZERİNE ETKİSİ

Bahattin Arslan

Bu araştırma normal ve dislipidemik özellikler gösteren bireylerde, sağlığa yararlı probiyotik bakteriler içeren ve piyasada satılan içeriği analizlerle belirlenmiş suşlara ve en az 1X106 bakteri yoğunluğuna sahip bir kefirin, bireylerin mevcut beslenme alışkanlıklarını değiştirmeden düzenli tüketildiğinde, serum lipit profili üzerine olumlu etki yapacağının düşünülmesi üzerine, etkisini araştırmak amacıyla prospektif, öz-kontrollü 8 haftalık klinik araştırma olarak yapılmıştır. Çalışmada 20-55 yaş arası herhangi bir sağlık şikâyeti olmayan ve araştırma kriterlerini taşıyan 23 gönüllü hastane ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms