Filtreler
Erişime Açık

Türk mutfak kültüründe çorbalar ve sınıflandırılması Soups in Turkish cuisine culture and their classification

Aysun Büyükgenç

Türk mutfak kültürü; iklim çeşitliliğine, verimli topraklara ayrıca Anadolu’da yaşamış farklı etnik kökenli çeşitli uygarlıklar ile zengin ve köklü bir geçmişe sahiptir. Bu durum bölge mutfak kültürlerinin oluşmasını ve gelişmesini sağlamıştır. Bölge mutfakları ise kendi içinde coğrafi konum, kıyıya yakınlık, iklim, kendine özgü yetişen ürünler gibi nedenlerle yöresel farklılıklar da göstermektedir. Her yöreye özgü çorba, etli ve zeytinyağlı yemekler ve tatlılar yer almaktadır. Çorbalar; yapılış, sunum, tüketildiği öğün, menüde yer alma sırası, kıvam ve içerdiği maddeler bakımından farklılıkla ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms